Brugsanvisning til chokoladefontæne​


VIGTIGT:

  1. Motordelen må aldrig komme i vand
  2. Tag stikket ud af kontakten, når maskinen ikke bruges eller rengøres
  3. Kom aldrig kold olie eller spiritus i den smeltede chokolade i fontænen, dette vil stoppe chokoladen i at flyde

Forberedelse af chokoladen:

Den hurtigste måde at forberede chokoladen for maskinen på, er ved at smelte chokoladen i mikroovnen. For bedste resultat skal bruges chokolade med 60 % kakao-indhold. Ved højere procent, skal bruges mere vegetabilsk olie for at fortynde chokoladen. Forbrug ca. 1 kg.

Brug 1 kg chokolade og 1 kop madolie (du kan tilsætte mere olie efter at have tjekket konsistensen). Evt. spiritus kan tilsættes her (ca. ¼ kop).

Sættes i mikroovn – ca. 2½ minut. Der omrøres i chokoladen. Om nødvendigt gives lidt ekstra tid i mikroovnen.

Chokoladen skal have den rette konsistens (uden klumper) inden den kommes i fontænen.


Sådan gør du (Se evt. nedenstående billede):

Chokoladefontænen tændes (højre kontakt) ca. 3-5 min. før den varme chokolade hæles i. Når chokoladen er kommet i, startes motoren (venstre kontakt) (dvs. begge kontakter er tændt). Chokoladen hældes i ved foden af tårnet og chokoladen begynder at flyde fra toppen af tårnet.

Rengøring:

Tag stikket ud af kontakten og maskinen tømmes for chokolade, inden den bliver helt kold. Tårnet og sneglen ligges i blød i varmt vand – tilsæt opvaskemiddel. Motordelen vaskes med en fugtig klud

(HUSK at motordelen ikke må komme i vand).


Hvis Chokoladefontæne ikke virker – kontroller først:

  • ​At der er strøm til chokoladefontænen
  • ​At chokoladefontænen har sin egen stikkontakt eller fase
  • ​At snegl og tårn sidder korrekt på plads

Hvis det ikke hjælper, ring til vagttelefon på 5943 1132 og tryk 0

 

Cookie-indstillinger